om Glasnettet    Værksted    Medlem    Kalender    Galleri    Link    Kontakt    
Links      Medlemslinks      

glasnettet.dk - LINKS

LinksGallerier & Museer    
Glasmuseet Ebeltoft
Glasmuseet Ebeltofts fornemste opgave er at belyse de aktuelle tendenser på den internationale glasscene. Museet præsenterer årligt en række solo- og gruppeudstillinger af høj kvalitet med værker af danske og internationale kunstnere. Derudover præsenterer museet skiftende tematiske udstillinger med udvalgte værker fra den permanente samling.
Museum of Glass (USA)
The Museum of Glass provides a dynamic learning environment to appreciate the medium of glass through creative experiences, collections and exhibitions.
Grønbechs Gård i Hasle - Kunsthåndværkets Hus
Året igennem vises en udstilling med den lokale Kunsthåndværkersammenslutning ACAB (Arts and Crafts Association Bornholm), hvor ca. 60 af de bedste Bornholmske Kunsthåndværkere har mulighed for at vise deres mest prangende, vovede, spændende, eller repræsentative arbejder - øens største samlede præsentation af, hvad Bornholm kan præstere indenfor kunsthåndværker-disciplinerne glas, keramik, tekstil, jern og træ.
Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sj.
Hempel Glasmuseum byder bl.a. på opdagelsesrejse gennem glaskunstens historie over flere tusinde år. Lige fra ægypternes rige over 1800-tallets franske saloner til i dag.
Sveriges Glasmuseum - Smålands Glasmuseum-
Smålands Museum - Sveriges Glasmuseum er det store, flotte regionale museum for det centrale Småland med permanente udstillinger om glasproduktionen i Småland og regionens kulturhistorie. Museet har desuden skiftende udstillinger om design, glas, billedkunst og kulturhistorie.
Bornholms Kunstmuseum
Et smukt museum i et smukt landskab forpligter naturligvis og vi bestræber os da også på at både det indhold vi præsenterer i de faste samlinger og vores stadigt skiftende særudstillinger er af en kvalitet, der kan måle sig i international sammenhæng.
The Finnish Glass Museum
The Finnish Glass Museum presents the history of glass dating back over 4,000 years and the 300-year history of Finland's glass industry. The collections consist mostly of Finnish household, design and art glass from the 18th-21th centuries.
Leverandører    
Anla Glas
Anla Glas er leverandør i alt til glasarbejde.
Kosan Gas
Kosan Gas er én af Nordens førende leverandører af gas i tanke. I Danmark er vi desuden markedsleder af gas i flasker. Virksomheden har dybe rødder i den danske gashistorie, og i mere end 80 år har vi leveret gas til virksomheder og private forbrugere. Med 3 nordiske datterselskaber, 6 danske gascentre og 1.600 forhandlere i Danmark sikrer Kosan Gas hurtig og pålidelig gaslevering.
CEBEX Keramikexperterna
Alt til glas og keramik
GLASMA
Råvarer fra Sverige
ESSEMCE
Håndværktøj, Piber, mv. fra Sverige Essemce - hög kvalitet sedan 1947 Vi tillverkar verktyg och maskiner för glasindustrin. Saxar, bensaxar, bendragare, pipor, pontlar etc. Det har vi gjort sedan 1947 med hög kvalitet.
SLIBE GREJ
KÆRE KOLLEGER, Vi har gennem de sidste par år brugt slibeskiver til plansliber og andre produkter fra et kinesisk firma. De udmærker sig ved at være særdeles billige! Vores mand i Kina har spurgt os, om vi vil forhandle hans varer. Det gør vi nu forsøgsvis og håber at nedenstående har jeres interesse.
CERAMA
Alt til glas og keramik
Glasteknik S. Thorball Aps
Grossist i værktøj til glasbranchen
Benny V. Christensen
Leverandør af ALT til glasproduktion og ALT til keramikere. Leveret lige til døren i Danmark. IMPORT. EKSPORT. AGENTUR TELEFON: 62 57 12 80 TELEFAX: 62 57 29 37 MOBIL: 20 46 39 98 E-MAIL: bennychristensen@c.dk
HYBE Glas AB
Hybe Glas is the leading manufacturer of Swedish mobile glass ovens.
ovne og forme mm.
Salg af: Glas ovne – Rustfrie stålforme – værktøj til glasarbejde – Separator. Danmarks eneste forretning inden for Rustfrie stålforme som er lavet specielt til glaskunst. Vi laver også speciel designede modeller.
Primagaz
Primagaz råder over egne gastankbiler, som distribuerer gas over hele landet.
STATOIL GAS
Statoil i Danmark er leverandør af mere end 20 % af Danmarks olieforbrug og ligger for fjerde år i træk nr. 1 på Dow Jones Bæredygtighedsindeks. Statoil arbejder bevidst for at beskytte miljøet.
Uddannelse    Skoler og Kursussteder
Kunstakademiets Designskole
Designuddannelsen på Kunstakademiets Designskole er en femårig, videregående kunstnerisk uddannelse.
Designskolen Kolding
Designskolen Kolding er en progressiv og internationalt orienteret designskole, der er med til at sætte dansk design og danske designkompetencer på verdenskortet. Designskolen Kolding er en af de fremmeste danske designinstitutioner, med en lang tradition for at uddanne nogle af landets bedste designere, der arbejder både nationalt og internationalt.
Engelsholm Højskole
Glaslinien på Engelsholm tilbyder unikke muligheder for at lære og udforske glasfremstilling, og glaskunst på højt plan med professionelt udstyr, engagerede og erfarne lærere. Som elev får du gode muligheder for at udfolde dig med henblik på at fortsætte som selvstændig glaskunstner eller at videreuddanne sig på en af landets design- eller kunstskoler
Kunstakademiets Designskole, Bornholm
Kunstakademiets Designskole, Bornholm er en 3-årig videregående uddannelse. Uddannelsen giver, på baggrund af et solidt håndværksmæssigt grundlag, de studerende kvalifikationer til på et højt kunstnerisk niveau at udforme og udvikle glas- eller keramikkunsthåndværket.
Jyderup Højskole
yderup Højskole er Danmarks nye højskole, her forbindes fordybelse med aktualitet, land med by, tænkning med sansning og det at være i verden med at tage del i verden. Her handler det om, at gøre sig umage, nørde igennem, have tid til at tænke sig om og at mærke, hvor fødderne er plantet og kunne gribe efter stjernerne. På Jyderup Højskole er du ikke den samme, når du går ud af døren, som da du gik ind. Glas og grafik – kunst i 3D og 2D Politik i praksis – holdning og handling Sangskrivning, fortælling, tekst og poesi Elektronisk musik
Øresund Design
En guide til de 47 designuddannelser i Øresundsregionen.
Riksglasskolan, Sverige
Den nordiska linje på Riksglasskolan er en 2-årig videregående uddannelse. Her her du mulighed for at lære glashåndværket helt fra grunden - forkundskaber er naturligvis ingen forhindring. Du får en bred uddannelse både indenfor glaspustning og forarbejdning af det kolde glas. Efter bestået eksamen har du mulighed for at søge vores 1-årige yrkes högskola uddannelse - design och konstglas. Riksglasskolan, Pukebergarnasväg 59, SE 382 34 Nybro
Organisationer & Foreninger    
Danske Kunsthåndværkere DKKH
Foreningens formål er at arbejde for en kunstnerisk og håndværksmæssig udvikling af dansk kunsthåndværk og at styrke og koordinere kunsthåndværkerområdet med henblik på at skabe forståelse for og anerkendelse af kunsthåndværket som kulturfaktor. Der er over 500 medlemmer.
Danske Designere
Danske Designere repræsenterer mere end 1000 professionelle designere inden for industriel design/produktdesign, indretning og kommunikationsdesign.
Dansk Design Center
Dansk Design Center har til formål at øge brugen af design i dansk erhvervsliv og brande dansk design nationalt og internationalt samt skærpe den brede offentligheds interesse for design.
Glasakademin
Forum for alle svenske glas-kunstnere
Andet    
Artcyclopedia
The Artcyclopedia's search engine is the fastest way to search the Net for information about fine artists.